- 2021.02.19.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Cuisine: Fantázia
- Difficulty: Easy
- 1 995 Megtekintés


- Előkészítés50 perc
- Adag4
- Ready In50 perc
A borscs leves komoly viták kereszttüzébe került történelmi eredetét illetően és nem meglepő módon népszerűsége kontinenseken átívelő. Ezen tápláló és ízletes előétel középpontjában a cékla van, mely csodálatos mélyvörös színt ad a levesnek, tejföllel és friss kaporral tálalva szokás fogyasztani. Sokféle változatban készülhet, aszerint milyen zöldség található a hűtőben. Népszerű télen és nyáron is, hidegen fogyasztva, akár krémesítve. A vegetáriánusok és a vegánok között is nagyon népszerű étel, természetesen a hús és állati fehérje mentes változata.
Borscs céklaleves videó:
Ingredients
Directions

Egy lábasban olívaolajon pirítsd fehéredésig az apróra kockázott sertéshúst.

Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

Amikor megpárolódott az alap, keverd hozzá a kockára vágott paradicsomot és sárgarépát.

Ízesítsd sóval, borssal és babérlevéllel. Add hozzá a sűrített paradicsomot és a nyers reszelt céklát. Kissé párold össze a húsos-zöldséges alapot.

Ezt követően öntsd hozzá a 700 ml alaplevet vagy ennek hiányában vizet.

Most már a leveshez adagolhatod a felkockázott burgonyát és a finomra szeletelt káposztát, majd főzd készre a levest.

Amikor a zöldségek és a husi megpuhult, keverd a leveshez a főtt babot (létezik olyan változat, ahol bab helyett gombát használnak), majd 2 percig forrald tovább a levest.

Amikor kész a leves, csurgass hozzá fél citrom levét (ha nincs, akkor lehet ecet is, ízlés szeritnt)

Tálaláskor tejföllel és friss kaporral fokozhatod a színek és az ízek harmóniáját.
Nézd meg ezeket a recepteket is:

Borscs céklaleves
Ingredients
Follow The Directions

Egy lábasban olívaolajon pirítsd fehéredésig az apróra kockázott sertéshúst.

Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

Amikor megpárolódott az alap, keverd hozzá a kockára vágott paradicsomot és sárgarépát.

Ízesítsd sóval, borssal és babérlevéllel. Add hozzá a sűrített paradicsomot és a nyers reszelt céklát. Kissé párold össze a húsos-zöldséges alapot.

Ezt követően öntsd hozzá a 700 ml alaplevet vagy ennek hiányában vizet.

Most már a leveshez adagolhatod a felkockázott burgonyát és a finomra szeletelt káposztát, majd főzd készre a levest.

Amikor a zöldségek és a husi megpuhult, keverd a leveshez a főtt babot (létezik olyan változat, ahol bab helyett gombát használnak), majd 2 percig forrald tovább a levest.

Amikor kész a leves, csurgass hozzá fél citrom levét (ha nincs, akkor lehet ecet is, ízlés szeritnt)

Tálaláskor tejföllel és friss kaporral fokozhatod a színek és az ízek harmóniáját.
Leave a Review